Elles Hetebrij van Cafe de Hetebrij druk in de weer voor ZGR

Zonder sponsoren zou de Zwolse Grachtenrace nooit zo groot zijn geworden. Zo ook niet zonder café De Hete Brij. Eigenaresse Elles is overigens niet alleen sponsor en medeorganisator van het feest. Het sloeproeien heeft ook een plaatsje in haar hart gekregen. In deze blog: Elles Hetebrij over haar liefde voor de Zwolse Grachtenrace.

‘Voor mij is de Zwolse Grachtenrace een droom die is uitgekomen. Water is mijn houvast en ik vind sloeproeien een heel mooie sport. Daarnaast zijn roeiers gewoon fantastische mensen. Deze sporters gaan tot het gaatje en beschikken vaak over een hele fijne energie. Ik heb daar veel respect voor. En als al die sloepen in het water strijden, dan vind ik dat het mooiste levende schilderij dat ik ken.’

Aanpakken
‘De afgelopen weken zijn we druk geweest met het organiseren van het feest. Bestellingen, personeel, kleingeld, kassa’s, een grote tent, de vergunningen regelen en ga zo maar door. De organisatie van het feest is daarmee bijna in kannen en kruiken. Op de dag zelf wordt het niet lullen maar poetsen. Gelukkig zijn we daar goed in.’

Zelf is Elles ook actief in de sport. ‘Ik ben elke week in de sloep te vinden. We zijn druk met het opzetten van een nieuw roeiteam. Werven en alles regelen gaat me vrij makkelijk af, maar toch kost dit ook veel energie. Gelukkig geeft het anderzijds ook een gelukzalig gevoel om een bijdrage te leveren aan dit roeispektakel.’

Grote glimlach
‘Ik hoop dat het weer goed is op de dag van race, zodat we daar geen gemor en gestress om krijgen. Natuurlijk verwachten we veel lieve mensen in de sloepen, die we na de race weer terugzien in de feesttent. Dat iedereen maar een grote glimlach aan het einde van de dag mag hebben, dan is voor mij de Zwolse Grachtenrace van dit jaar weer geslaagd.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.